Matematik

Hastighed

19. oktober 2009 af powersno (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen. Jeg har brug for hurtig hjælp til en opgave.

En rytter bevæger sig med 2.1 m/s og en fodgænger bevæger sig med 1.2 m/s. hvor land tid tager det dem at tilbagelægge 1 km. ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

1 km = 1000m

rytterer 1000 m/2.1 m/s =1000/2,1 s

fodgænger 1000 m /1,2 m/s=1000/1,2 s

regn selv ud


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal fremover lægge godt mærke til enhedsberegningerne, så du undgår fejl, for eksempel er meter delt med meter pr sekund, symbolsk
: m / (m/s) = m*s/m, idet du deler med en brøk ved at gange med den omvendte brøk, så det kommer ud i sekunder. Nu kan du prøve (som en øvelse) at regne m/s (=1*m/s) om til km / time (også kaldet kilometer pr. time).


Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.