Religion

Jødedommen, Kristendommen, Islam - fokus i de tre religioner?

19. oktober 2009 af Booklover - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har fået til opgave at lave en komparativ analyse af henholdsvis 2. mosebog kap 20.1-20 (de 10 bud), Matteheus kap 5-7.13 og koranen, sura 17.22-39.

Dernæst skal vi ud fra 'lovene' i de enkelte religioner sige, hvad disse forskelligartede/ens love siger om de tre religiøse samfund, og vi skal derudover forklare hvad fokuset særligt er lagt på i hver af religionerne mht. disse love.

Nogen som kan hjælpe mig lidt? Jeg er ikke så god til religion!

Smil M.


Brugbart svar (3)

Svar #1
19. oktober 2009 af Manjajensen

det der er fælles for islam og jødedommen er at de mennesker der følger disse religioner ikke må spise svin.


Brugbart svar (4)

Svar #2
19. oktober 2009 af Cille-4 (Slettet)

Haha hej Marie - Det er Cæcilie ;)

Der er altså langt flere fællestræk end at de ikke spiser svin - dårligt agument. Forbudet mod svinekød er en del af loven, som mellem islam og jødedom har mange fællestræk, da Moses hos begge trosretninger er vigtig..

Jødedom og Islam er begge religioner, hvor fokuset er sat på en række love, som man igennem handlinger skal opfylde, for at være en "god" troende.. Kristendommen er mere fokuseret på det indre, og troen i sig selv er nok. Da kristendommen udspringer af jødedommen, kan man sige, at kristendommen kom og radikalt forandrede samfundet, da kristendommens trosopfattelse er helt omvent af jødedom - - - - handling <-> tro.

Jødedommen er den eneste religion, hvor missionering ikke er tilladt. Lovene er derfor kun baseret til det jødiske folk, Kristendommen taler om troen i hjertet, og er derfor for alle, uanset hvilken etnisk baggrund man har, og er derfor en mere "løs" religion, da den henvender sig til mange forskellige samfund. At jødedommen skulle forandres i form af kristendom, kan fortælle, at det jødiske folk ikke henvente sig nok til andre menneske, hvilket har gjort det besværligt at fungere i verdenssamfundet.
Islam kan have kommet, da der måske i den idag-islamiske verden førhen var for lidt retningslinjer for menneskene at følge, og de derfor havde brug for nogle klare retningslinjer at leve efter.

_ alt i alt synes jeg også det er svært at sige, hvad det siger om samfundene.

Islams love, er efter min mening meget bygget på at skræmme.. Hvis du ikke gør/ eller gør sådan og sådan, bliver du straffet hårdt, ofte med døden til følge. Hele koranen og også gammel testamente, forklare hvordan et helt samfund kan bygges op. I kristendommen mangler man disse love, for at få et velfungerende samfund, selvom mange påbud står skrevet i lignelserne i NT. DVS at NT er meget mere tolkeligt end GT og især koranen - budende i NT kan leves på mange måder, og er derfor uanset hvor i verden man lever, orholdsvis nemme at efterleve.
Koranen er ikke så tolkeligt, men står efter min opfattelse skrevet, som om det skal tages ret bogstaveligt, hvilekt GT også på sin vis er.

Efter som både kristne og muslimer har rødder i jødedommen, og alle tre trosretninger har samme gud, står jødedommen på en måde i midten af de to andre - de to andre er mere ekstreme i opfattelsen af lovene i hver sin retning?

VOLAPYK, men håber du kan bruge det lidt... SKriv endelig hvis du har noget du vil diskutere ;)

KH Cæcilie


Brugbart svar (4)

Svar #3
19. oktober 2009 af Cille-4 (Slettet)

Desuden kan man sige, at der ved kristendommen allerede var opbygget et samfund - det jødiske samfund, som de kristne "burde" have overtaget. Derfor har kristne ikke brug for lige så mange love, da der allerede var et fungerende samfund... Islam og jødedom havde brug for disse love, da lovene skulle være rammen for et helt nyt samfund - invandringen til Kaanan's land i GT, og opbyggelsen af et nyt rige - et islamisk rige, som er "den nye" sandhed.


Svar #4
19. oktober 2009 af Booklover

Cille!!!! Du er MIN HELT!!!!!!!!!!!!!!! ;p !!! Nu forstår jeg det endelig! Jubii! Ses min søde ven - du spørger altså bare, hvis der er noget DU (forhåbentligt) ikke forstår i et andet fag ;) Lille kloge geni!

- - -

editor of Toxique Magazine

digital contemporary fine art photographer

www.mariewengler.com 

Find mig også på facebook og twitter


Brugbart svar (2)

Svar #5
10. november 2009 af Domine (Slettet)

Her er en FREMRAGENDE forklaring på forskellen på Kristendommen og Islam. Hvis man ikke har læst den forstår man slet ikke den AFGRUNDSDYBE forskel på de to religioner......to religioner der IKKE har den samme Gud. Der er himmelvid forskel på den kristne Gud - og så solguden Allah!

Her er linket:  http://www.amazon.com/Religion-Peace-Christianity-Islam-Isnt/dp/1596985151#reader_1596985151


Brugbart svar (2)

Svar #6
11. november 2009 af Cille-4 (Slettet)

Det er altså den præcis samme gud, ! det er begge den samme gud som israels gud, Jahve. Begge religioner har sine rødder i det gamle testamente, men er gennem Jesus og Muhammed blevet "fornyet", og i fornyelsen er troen blevet forandret på mange områder - men det ER den samme gud.. Jeg fårstår ikke hvor du vil hen med den der besked om at det "IKKE" er den samme gud?


Brugbart svar (2)

Svar #7
11. november 2009 af Cille-4 (Slettet)

Og hvorfor kalder du Allah en solgud?


Svar #8
11. november 2009 af Booklover

Ja ... det undrede faktisk også mig da jeg læste beskeden, men turde ikke spørge, da det måske var noget man bare bude vide ;p Går det ellers ?

- - -

editor of Toxique Magazine

digital contemporary fine art photographer

www.mariewengler.com 

Find mig også på facebook og twitter


Brugbart svar (4)

Svar #9
11. november 2009 af Einsteinette (Slettet)

#5, det virker lidt som volapyk dét du fyrer af, selvom du referer til en bog, synes jeg ikke, det er det, der kommer til udtryk når jeg skimmer den første side.

Desuden har Allah under ingen omstændigheder været en solgud ... Da araberne var polyteister, anså man ikke kun Allah som skaber, men også som "Regngiveren" (og der er altså væsentlig differens mellem sol og regn.)

Dermed ikke sagt, du ikke har ret i, at der er forskel på den kristne Gud og Allah. For jo! Det er der da. ( EKSEMPELVIS Straffende, retfærdige Gud vs. den barmhjertige, tilgivende Gud i NT)
Men selve guden er altså den samme.


Brugbart svar (2)

Svar #10
12. november 2009 af Cille-4 (Slettet)

Det er altså også det jeg har prøvet at forklare, selvom det kan være det stod lidt uklart. ;)

Og ja, Allah er under ingen omstændigheder en solgud. Faktisk er de tre tidspunkter på døgnet hvor muslimer ikke må bede henholdsvis: solopgang, zenith og solnedgang, da Allah ikke må forvekslet med en hedensk solgud.


Svar #11
12. november 2009 af Booklover

Hahaha ... så, så I to! ;) I lyder begge ufattelig begavede i jeres argumenter ... de kan slet ikke modsiges ... :D

- - -

editor of Toxique Magazine

digital contemporary fine art photographer

www.mariewengler.com 

Find mig også på facebook og twitter


Brugbart svar (2)

Svar #12
13. november 2009 af Einsteinette (Slettet)

:)


Skriv et svar til: Jødedommen, Kristendommen, Islam - fokus i de tre religioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.