Fysik
Sort Hul
09. januar 2005 af
Donnerfar (Slettet)
En stjerne bevæger sig i en cirkelbevægelse om et sort hul
Omløbstiden er: 10,4 timer
Farten: 4,1*10^5 m/s
Radius: 2,44309*10^9 m
Stjerntes masse antages at være lille i forhold til massen af det sorte hul.
Beregn massen af det sorte hul? Hvordan gøres dette?
Omløbstiden er: 10,4 timer
Farten: 4,1*10^5 m/s
Radius: 2,44309*10^9 m
Stjerntes masse antages at være lille i forhold til massen af det sorte hul.
Beregn massen af det sorte hul? Hvordan gøres dette?
Svar #1
09. januar 2005 af KemiKasper (Slettet)
Kraften der leverer den nødvendige centripetalkraft er gravitationskraften F = Gm1m2/r^2. Det vil altså sige at:
m2v^2/r = Gm1m2/r^2
hvor m2 er massen af stjernen og m1 er massen af det sorte hul.
Brug dette udtryk :)
m2v^2/r = Gm1m2/r^2
hvor m2 er massen af stjernen og m1 er massen af det sorte hul.
Brug dette udtryk :)
Svar #2
25. februar 2009 af Piet-W (Slettet)
Jeg har et problem med enhederne i denne opgave. Mit regnestykke ser således ud (ud fra det KemiKasper har skrevet):
m1 = (r*v^2) / G
og det ender op med at give 1/kg.
Skriv et svar til: Sort Hul
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
