Matematik

Arealet af punktmængden bestemmes

21. oktober 2009 af P.L. (Slettet)

 Grafen for f(x) = x^3 - 9x afgrænser sammen med x-aksen i anden kvadrant en punktmængde, som har et areal. 

Bestem arealet af denne punktmængde...

Er det så ikke bare at tegne grafen på min lommeregner, og aflæse grænserne?? Må nemlig gerne bruge hjælpemidler...??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2009 af mathon

Jo


Svar #2
21. oktober 2009 af P.L. (Slettet)

min lommeregner siger bare window variables domain, når jeg skriver funktionen ind i y= og derefter trykker på graph...

Hvis jeg går ind i widow, hvor der står:

xmin =

xmax=

xscl =

ymin =

ymax =

yscl =

er de alle også lig 0, kan det være derfor? og hvad skal jeg så sætte dem til? 


Svar #3
21. oktober 2009 af P.L. (Slettet)

 Nogle der har en ide om hvad jeg kan gøre for at min lommeregner gider tegne graferne... Har CAS-værktøj TI89... kunne virkelig være dejligt, for sidder med 3 opgaver, hvor jeg skal få den til at tegne graferne for at jeg kan komme videre....


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2009 af mathon

xmin = -10

xmax =10

xscl = 1

ymin =-10

ymax = 15

yscl = 1

xres = 2


Svar #5
21. oktober 2009 af P.L. (Slettet)

 Nu vil den gerne:) tusind tak for hjælpen...

Men hvor kan jeg vide fra hvad de skal stå på? Bare til en andengang hvis jeg nu kommer ud for samme problem?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2009 af mathon

kommer helt an på funktionen

Når du selv tegner forskellige funktioner
i et koordinatsystem,
skal akserne nogen gange være lidt længere og højere end andre gange.

På TI-89 tilpasses fra gang til gang, hvis det er nødvendigt.

Det er formålet med, at indstillingen kan varieres. Du skal blot have lidt overbliksrutine.


Svar #7
21. oktober 2009 af P.L. (Slettet)

 Okay, tak for hjælpen ihvertfald nu fik jeg lavet mine opgaver:)


Skriv et svar til: Arealet af punktmængden bestemmes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.