Matematik

Bestem værdimængde

21. oktober 2009 af Johnnylandsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej

Jeg har fået følgene opgave:

Funktionen f er givet ved f(x)=x*ln(x)-1, x E [0,5;5[

Så skal jeg bestemme værdimængde for f

jeg starter med at differe f'(x)=1*(1/5) -1

Derfra er jeg lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre, nogen er jer der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2009 af peter lind

Du har differentieret forkert. Brug produktreglen med g(x)=x, h(x)=ln(x). (g*h)' = g'*h + g*h'. Du skal finde lokale maksima og minima. Intervalendepunkterne for værdimængden er enten de lokale maksima, minima eller funktionsværdierne i endepunkterne af definitionsmængden.


Svar #2
21. oktober 2009 af Johnnylandsen (Slettet)

 jeg mente også f'(x)=1*(1/x) -1

forstår ikke helt hvad du mener.


Svar #3
21. oktober 2009 af Johnnylandsen (Slettet)

 og skal man overhovedet differentiere, skal man ikke bare sætte 0,5 og 5 ind i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2009 af peter lind

I #2 er f'(x) stadig forkert. Gå langsom frem, når du er usikker. Hvad forstår du ikke?


Skriv et svar til: Bestem værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.