Matematik

HJÆÆÆÆÆLP! Matematik afl.

21. oktober 2009 af choklatee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal lave følgende opgave:

En funktion f er givet ved f(x) = – x3 5x2 + 4x – 20.
a. Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet ( – 1, f( – 1)).
b. Bestem monotoniforhold og lokale ekstrema for f.
 

Hvordan skal jeg løse opgaven??

Håber på hjælp ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2009 af Isomorphician

Find f'(x).

Find f(-1)

Find f'(-1)

Indsæt i:

f(x) = f'(-1)(x - (-1)) + f(-1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2009 af peter lind

Hvad er f ? -x*35*x*2+4x-20 eller -x*3*5*x*2+4x-20 ???

Ligningen for en tangent for en funktion f i (x0,f(x0) er y =f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #3
21. oktober 2009 af choklatee (Slettet)

Det forstår jeg ikke noget af :s


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2009 af utdiscant (Slettet)

Ved du hvad en tangent er?

Ved du hvordan man finder tangenten til en funktion i et punkt?


Svar #5
21. oktober 2009 af choklatee (Slettet)

nej ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2009 af utdiscant (Slettet)

Så kan det godt blive lidt svært at løse opgaven.

En tangent: http://da.wikipedia.org/wiki/Tangent_(geometri)


Svar #7
21. oktober 2009 af choklatee (Slettet)

Hvordan finder jeg

Find f'(x).

Find f(-1)

Find f'(-1)

???
 


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆLP! Matematik afl.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.