Matematik

De værdier af c hvor f har x-aksen som tangent.

23. oktober 2009 af 5631

En familiefunktion er fastlagt ved

fc(x)=x3+3x2-9x+c

1) Bestem de værdier af c, for hvilke fc har x-aksen som tangent.

2)Betsem for hver værdi af c, antallet af nulpunkter for fc.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

1)

Hvis x-aksen er tangent er tangenten vandret

Find fc'(x), sæt den =0 og find x værdierne

find c for disse x-værdiek idet y sættes til 0, da punkterne skal ligge på x-aksen


Svar #2
24. oktober 2009 af 5631

Mange tak, men jeg harr stadig brug for en smule hjælp med opgave 2. Det ville virkelig være en stor hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Du har allerede fundet et skæringspunkt med x aksen altså en løsning, som gælder for alle c værdier, denne løsning kaldes x0

Du kommer nok til at betragte c værdierne hver for sig. 

y=(x-x0)(x2+a0x+b0)              den sidste parentes fås ved at dividerer y (hvor du har sat c-værdien ind) med (x-Xo)

Find derefter løsninger for x2+a0x+b0=0

Sæt derefter den næste c værdi ind og begynd forfra


Svar #4
24. oktober 2009 af 5631

Jeg er ked af det, men er nødt til at bede dig om at skære det lidt mere ud i pap.

først hvad mener du med  at jeg har fundet et skæringspunkt med x aksen.

For det andet, så kan jeg ikke helt se hvor du får ligningen fra.

Ved godt jeg er til besvær, men håber på lidt hjælp. (igen)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Du har fundet det punkt hvor grafen tangerer x-aksen, der er det ene "skæringspunkt" jeg kaldt( xo,0)

En 3.gradsligning kan skrives som (x-a)(x-b)(x-c)=0 hvor a, b og c er rødderne. Du har den ene rod og kan derfor finde en 2. gradsligning der kan give de to andre rødder.

Du skal dividere 3.gradsligningen med (x-a) hvor a er den rod du kendet. det er resultatet af denne division jeg kalder x2+a0x+b0=0


Skriv et svar til: De værdier af c hvor f har x-aksen som tangent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.