Matematik

matematik a-niveau

25. oktober 2009 af morten1092 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens, har en opgave der volder problemer, håber der er nogle der kan hjælpe mig med at løse den.

1053) (mat 1)

For en bold, der kastes lodret op, gælder, at den befinder sig h(t) meter over jordoverfladen t sekunder efter, at kastet er udført hvor

h(t)=18,0t-4,91t^2

Bestem boldens største højde.

Håber der er nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

hint: brug toppunktsformlen


Svar #2
25. oktober 2009 af morten1092 (Slettet)

Det er en andengradsligning

h(t)=18,0t-4,91*t^2+0=0

Deskriminanten = d=b^2-4*a*c  dvs. (18)^2-(4*4,91*0) = 324 (to løsninger)

Toppunktsformel for 2.grads ligning: (xt,yt) = (-b/2a , -d/4a)

(-1,83299; -16,4969)

Er boldens maks højde så: 16,4969 ??? eller hvad.


Skriv et svar til: matematik a-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.