Matematik

Beregn de 2 kateter, hjælp :)

25. oktober 2009 af hohodyret (Slettet) - Niveau: B-niveau

Betragt en retvinklet trekant, ABC, med vinkel C ret. Længden af hypotenusen er 4,765.
Vinkel B er 87,74°. Beregn længderne af de to kateter.

Nogle der kan hjælpe mig med at
beregne de to kateter :)
På forhånd tak

- Hohodyret


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

start med at tegne trekanten.... det gør det altid nemmere

hefter finder du af hvad du har, hvad du skal beregne....

brug

sin(v) = mod/hyp

cos(v) = hos/hyp

tan(v) = mod/hos


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

b=c*sinB

a=c*cosB

c er hybotonusen og b og a er katederne


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

når du har fundet den ene katede..kan du bruge pythagorassætningen til at finde den anden katede....


Svar #4
25. oktober 2009 af hohodyret (Slettet)

Nogle der eventuelt kunne komme med et eksempel eller svar, er helt lost :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2009 af anna0207 (Slettet)

sin(v) = mod/hyp => sin(87,74) = mod/4,765 => sin(87,74) * 4,765 = mod (1. katete)

cos(v) = hos/hyp => cos(87,74) = hos/4,765 => cos(87,74) * 4,765 = hos (2. katete)


Svar #6
26. oktober 2009 af hohodyret (Slettet)

er det her rigtigt?

180-90-87,74 = 2,26

sin(87,74) a/4,765

a = 4,765-sin(87,74) = 3,7657

3,7657^2+b^2=4,765^2

b^2 = 4,765^2 – 3,7657^2
b^2 = 8,524
 


Skriv et svar til: Beregn de 2 kateter, hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.