Matematik

4. grads bliver til 2.grads - videre hjælp! :)

25. oktober 2009 af lot2frans (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med et (mindre/større) problem. Problemet er:

Jeg har at f'(x) = 5x^4 - 15x^2

Dette har jeg omskrevet til en anden gradsligning, ved at sætte 5x^2 uden for en parentes:

5x^2 (x^2-3) = f'(x)

Herefter sætte jeg det lig med 0

0 = 5x^2 (x^2-3)

Videre kan jeg ikke komme. Hjælp mig :S :)

På forhånd MANGE TUSINDE TAK!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af Isomorphician

Løs:

5x2 = 0  v  x2 - 3 = 0


Svar #2
25. oktober 2009 af lot2frans (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: 4. grads bliver til 2.grads - videre hjælp! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.