Matematik

Hjælp til Mat A !

25. oktober 2009 af Peterhansen92 (Slettet)

Hej, jeg har en opgave, som jeg har problemer med.

En cirkel har centrum i punktet C (1,2) og går gennem punktet A(2,4)
 

Bestem en ligning for cirklen ? Cirklens lignin¨g er: (x - 1)^2 + (y - 2)^2 = 5

så står der: bestem koordinatsættet til hvert af cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets akser;

Der ved jeg, at hvis jeg sætter til nul er det skæringer mellem x-aksen, hvis du sætter x til nul er det skæring med y aksen. så er det faktisk bare at løse ligningen.

dvs.  for x-aksen = ( 0 - 1 ) ^2 + ( 0 - 2 ) ^2 = 5

og for y-aksen ( 0 - 1)^2 + ( y - 2 ) ^2


Hvordan jeg løser jeg disse to ligninger, hjælp ,s ?



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af goathunter (Slettet)

Som du skriver er skæring med y-aksen de punkter der opfylder

(0 - 1)^2 + (y-2)^2 = 5

dvs

1 + (y-2)^2 = 5 så (y-2)^2 = 4 så y - 2 = 2 eller y - 2 = -2 dvs y = 4 eller y = 0

du gør det samme med den anden ligning.


Svar #2
25. oktober 2009 af Peterhansen92 (Slettet)

skrev forkert i den første ligning, den skal hedde ( x - 1 ) ^2 + ( 0 - 2) ^2


Svar #3
25. oktober 2009 af Peterhansen92 (Slettet)

så den kommer til at hedde ;  1 + ( x - 1) ^2 = 5 så (  x - 1 ) ^2  = 2  ?? og hvad skal jeg så ,s ?


Skriv et svar til: Hjælp til Mat A !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.