Matematik

En ret linje

25. oktober 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet) - Niveau: B-niveau

En ret linje går gennem punkterne (-1,5) og (13,-16). Angiv linjens ligning y =. Kan godt regne denne type opgave hvis alle tallene var positive, men minuserne giver mig det forkerte resultat nogle der kan hjælpe ?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Skriv hvordan du vil løse opgaven, så ser jeg på det med fortegnene


Svar #2
25. oktober 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

Altså jeg vil starte med at skrive

y2-y1/x2-x1

Altså -16-5/13-1 og her går jeg i stå

Hvis det fx havde været 1,1 og 5,17 havde jeg bare sagt 17-1 =16 og 5-1 = 4 altså 16/4 = 4 men det kan jeg ikke i overstående


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

y2-y1/x2-x1                                                     (-1,5) og (13,-16)

Altså -16-5/13-1 og her går jeg i stå

Hvis det fx havde været 1,1 og 5,17 havde jeg bare sagt 17-1 =16 og 5-1 = 4 altså 16/4 = 4 men det kan jeg ikke i overståendeFormelen er ok

Nør du indsætter x1 glemmer du at få fortegnet med

(-16)-5/13-(-1)=-21/13+1=-21/14=-3/2

Fortsæt herfra


Svar #4
25. oktober 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

Tak


Svar #5
25. oktober 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

Hvorfor fanen bliver det hele så ikke y= 1,5x - 0.5 nu bliver jeg sindsyg hjælp igen


Skriv et svar til: En ret linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.