Matematik

Differentier Bestem x-værdier

26. oktober 2009 af statter_2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej..

Har fået stukket denne opgave i hænderne:

Bestem for hvliken eller hvilke x-værdi(er) funktionen f har differential kvotienten er 7, når f(x) = 2x3 +1,5x + x2

Så har jeg startet med at differentiere funktionen:

f´(x)= 2*3x3-1 + 1,5 * 1 + 2x

Så ville jeg sætte differentialkvotienten ind:

f´(7) = 2*3*7 + 1,5 *1 + 2 * 7

men ved ikke om det er rigtigt.. nogen som kan hjælpe?

mvh Tanja


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2009 af vindhansen (Slettet)

 Sæt f'(x) = 7 og løs andengradsligningen.


Skriv et svar til: Differentier Bestem x-værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.