Matematik

Hård Andengradsligning :/

26. oktober 2009 af JesperMust (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej folkens :D

Jeg har lidt svært ved følgende andengradsligning:

A) Løs for K = 2 ligningen x^2 - x - K = 0

B) for hvilke værdier af K hr ligningen ingen løsninger?

Svarene til A skal give -1 og 2, og det kan jeg ikke få til at give  mening

jeg vil gøre således;

x^2-x-2=0

D= b^2-4ac --> D = -1^2-4*1*(-2) ---> D = 7

Første løsning skal så være :

1 + KVROD(7) Divideret med 2 (2*a --> 2*1)

Jeg forstår ikk hva fanden jeg laver galt :/


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2009 af peter lind

D = b2-4ac = (-1)2- 4*1*(-2)


Svar #2
26. oktober 2009 af JesperMust (Slettet)


Ååårh Peter my hero :P

lorte fejl fra min side ..

Peter kan du lure den her? sys den er helt henne i vejret ..

Omskriv hvert af nedenstående udtryk til formen b*a^x, dvs. et tal gange en potens af a:

a) a^4*(2^-1)^2* KVROD(16)*a

B) Kvrod(4a)*kubikroden af 8a divideret med 4 KVrod a

Jeg er total forvirret ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

A)

a^4*(2^-1)^2* KVROD(16)*a=

a4 *(2-1)2 *√16 *a=

a4 *(1/2)2 *4 *a=

a4 * 12/22 *4a

4a5 * 1/4 =

a5


Svar #4
26. oktober 2009 af JesperMust (Slettet)

MN-p, erhm wtf!? haha :D ser meget rigtig ud men svaret skal gi 4*a^5/2 :/


Skriv et svar til: Hård Andengradsligning :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.