Matematik

Hjælp til Matematik plz

26. oktober 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)



To ligninger med to ubekendte:

2s-6t=11

-5s+4t=0

 Hvordan løser man disse ligninger ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2009 af Isomorphician

(i): 2s - 6t = 11

(ii): -5s + 4t = 0

Gang (i) med 5 og (ii) med 2:

(i): 10s - 30t = 55

(ii): -10s + 8t = 0

Læg (ii) til (i):

-22t = 55 <=>

t = -2,5

Indsæt værdien for t i (i):

2s + 15 = 11 <=>

2s = -4 <=>

s = -2


Skriv et svar til: Hjælp til Matematik plz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.