Matematik

integration med grænser

26. oktober 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Hvis jeg eks. skal finde integralet af f(x) fra -3 til -1, kan jeg så blot sige (hvis jeg kender de nævnte) integralet af f(x) fra 2 til -1 + integralet af f(x) fra -3 til 2 er lig integralet af f(x) fra -3 til -1?

Eller er det (såfremt jeg også kender disse): integralet af f(x) fra -1 til 2 + integralet af f(x) fra -3 til 2 er lig integralet af f(x) fra -3 til -1?


Svar #1
26. oktober 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Se den vedhæftede

Vedhæftet fil:737.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2009 af Dynin (Slettet)

#0 ad b) ∫-3-1=∫-32-∫-12=5-2=3 .... husk på at ∫ab+c=∫ab+∫bc


Svar #3
26. oktober 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Okay.. Skal lige se, om jeg så har forsået den.. i ad c) er det så: -∫ fra -3 til 2  + ∫ fra -3 til 4? Altså -5+7 = 2?


Svar #4
26. oktober 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Og, hvordan begrunder man egentligt at ad d) bare er lig 0?


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. oktober 2009 af Dynin (Slettet)

#3 jeps


Svar #6
26. oktober 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Super.. Får ad e) til 4 og ad g) til -5


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. oktober 2009 af Dynin (Slettet)

#4 ad d) ∫abf(x)dx=F(b)-F(a) så når a=b er dette lig 0 ;-)

#6 ja, det passer ...


Svar #8
26. oktober 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Super (: Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: integration med grænser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.