Matematik

Matematik - isolering

28. oktober 2009 af sapcool (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej .. Har fået stilt to isolerings opgaver i matematik, og har siddet og kæmpet med dem et stykke tid nu, og kan simpelthen ikke løse dem. Hvis der var nogle der kunne opstille et eksempel, ville det være dejligt. På forhånd tak.

1) Isoler r i ligningen: π * (r + h)2 - π * r2 = A, hvor h er positiv

2) Isoler n af formlen y = G * r / 1 - (1 + r)-n


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2009 af mathon

1)
    π·(r + h)2 - π·r2 = A
   
    π·(r2+2·h·r + h2) - π·r2 = A

    π·r2 + 2h·r + π·h2 - π·r2 = A

    2h·r + π·h2 = A

    2h·r = A - π·h2

    r = (A - π·h2)/(2h)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2009 af mathon

2)
1 - (1+r)-n = G·r/y

(1+r)-n = 1 - G·r/y

(1+r)-n = (y-G·r)/y

(1+r)n = y/(y-G·r)

ln(1+r)·n = ln(y/(y-G·r))

n = ln(y/(y-G·r))/ln(1+r)


Svar #3
28. oktober 2009 af sapcool (Slettet)

Mange tak mathon :)


Skriv et svar til: Matematik - isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.