Matematik

Linjens ligning og ubekendt x-koordinat

28. oktober 2009 af ChristopherSøndergaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har denne opgavestilling:

Linjen n går gennem (-2, 1) og (q, -3) og er parallel med linjen m, der har ligningen 2y = 3x -2.
Bestem q og opskriv en ligning for n!

 

Jeg har indtil videre gjort sådan:

Linje m - ligning: 2y = 3x - 2 → y = 2x - 1
                                                             3

Linje n - ligning: 
Givet punkt (-2,1) og a = 3
                                            2

y - yo = a(x - xo)

y - 1 = 3(x - (-2))
            2

y - 1 = 3(x + 2)
            2

y - 1 = 3x + 3
           2

y = 3x + 4
      2

Mit problem er bare, hvordan jeg finder x-koordinatet q ved brug af en slags beregning!

Det ville være super med lidt hjælp, hvis nogen har lyst! ;q


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Du skal altså finde den x-koordinar der svarer til y-koordinaten -3, hvorfor du skal løse ligningen -3 = 3/2x + 4

 x = (-3-4)/(3/2) = (-7)/1,5

I denne opgave er det vigtigt at bemærke at hældningen a er ens for de to linier, fordi de er parallelle. Kun skæringen b er anderledes.


Svar #2
28. oktober 2009 af ChristopherSøndergaard (Slettet)

 Jeg fandt lige et facit bag bogen, hvor resultatet var -14/3, hvilket er det samme.

Du skal have tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Linjens ligning og ubekendt x-koordinat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.