Kemi

Kemi

28. oktober 2009 af NejTilSvampe

 Det er i virkeligheden fysik det her, men tænkte det var bedre at skrive det i kemi.

a) Jeg skal først skrive reaktionsskemaet for forbrænding af oktan.

b) Skal jeg beregne massen af kuldioxid der dannes ved afbrænding af 1l oktan. Jeg får at vide at oktan vejer 0,7 kg/L, (der er en opgave c så det er ikke sikkert den oplysning skal bruges der!!)

a) C8H12 + 11O2 --> 8CO2 + 6H2O

i b'ern går jeg i stå. Skal jeg bare finde atommassen af 8CO2 ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. oktober 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Oktan har bruttoformlen C8H18.


Svar #2
28. oktober 2009 af NejTilSvampe

 bah! :P takker.

a) 2C8H18 + 25O2 --> 16CO2 + 18H2O


Svar #3
28. oktober 2009 af NejTilSvampe

 Men opgave b!!?


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. oktober 2009 af Darwin (Slettet)

#2. Godt.

2C8H18(l) + 25O2(g) → 16CO2(g) + 18H2O(l)

1 L oktan vejer 0,7 kg. Stofmængden af O2 bliver således n = (700 g)/(32 g/mol) = 21,875 mol

Forholdet mellem O2 og CO2 er 25/16, dvs. stofmængden af det dannede CO2 er n = 16/25 × 21,875 mol = 14 mol.

14 mol CO2 svarer til (14 mol)(44 g/mol) = 616 g.


Svar #5
28. oktober 2009 af NejTilSvampe

ok det gir' mening, men i første trin hvad gør du præcis der? forholdet mellem oktans masse og ilts molarmasse hvorfor bliver det ilts stofmængde? og hvorfor ikke 700/(25*32) ?  -Jeg er en klovn til kemi. 


Brugbart svar (2)

Svar #6
28. oktober 2009 af Darwin (Slettet)

#5.

Undskyld det er mig som har kokset rundt i det. Det er naturligvis stofmængden af oktan du skal finde ved at sige massen af oktan divideret med oktans molarmasse. Og du ved at stofmængdeforholdet mellem oktan og CO2 er 2/16.


Svar #7
28. oktober 2009 af NejTilSvampe

 ah tak #6 - så gir' det 100% mening ;) Tak for din tid!


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.