Matematik

Beregn afstanden

01. november 2009 af Oxforder (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen!

Jeg er i gang med en matematik-aflevering, og stødte på en rimelig frustrerende opgave. Jeg har problemer med det, da jeg lige har flyttet til en klasse, som har haft om noget helt andet end mig.

Jeg søger desperat efter et svar på hvordan, jeg skal lave denne her opgave:


Figuren viser en skitse af landskabet uden
for Thisted Gymnasium.

Punktet A er trappen ved den ene ende af
gymnasiebygningen.

Punktet B er trappen ved den anden ende af
gymnasiebygningen.

Punktet V er vandtårnet. Punktet E er elmasten. Linjestykket er vores basislinje.

Landinspektør Erik Dam har været behjælpelig med at måle afstande og vinkler. Resultaterne er angivet herunder

lABl = 102,010 m, <ABV = 41,425 grader, <ABE = 116,604 grader, <BAV = 136,308 grader og <BAE = 59,925 grader.
 

Beregn ud fra de angivne størrelser afstanden mellem elmasten og vandtårnet på to måder.
 

Jeg har vedhæftet dokumentet med opgaven, hvis I gerne vil se figuren.

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Opgave 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af MN-P (Slettet)

kan ikke læse docx filer, så jeg kan ikke hjælpe dig


Svar #2
01. november 2009 af Oxforder (Slettet)

Okay. Hvis det kan hjælpe noget, har jeg prøvet at konventere den til en PDF-fil

Vedhæftet fil:Opgave 2.pdf

Skriv et svar til: Beregn afstanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.