Matematik

Bestemme grenseverdi

01. november 2009 af kajafl (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

lim       tan2x / tan3x

x->0 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af peter lind

Brug l'Hospitals regel eller en rækkeudvikling for tangens funktionen.


Svar #2
01. november 2009 af kajafl (Slettet)

hvordan deriverer jeg tangens?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2009 af NejTilSvampe

 tan(v) = sin(v)/cos(v)  se evt. enhedscirkel.


Svar #4
01. november 2009 af kajafl (Slettet)

lim         sin 2x                    0             

x->0       cos3x                    1

= 0

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2009 af NejTilSvampe

 #4 - hvis det er mig du spørger så gir' det der ingen mening for mig.. Skal det forstille en brøk eller hvad?

Det jeg mente i #3 var  at tan2x = sin(2x) / cos(2x)  ligeledes er tan3x = sin(3x) / cos(3x) 

De burde være rimlig simple at differentiere for dig tror jeg.


Skriv et svar til: Bestemme grenseverdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.