Matematik

Matematik - Andengradsligning

12. januar 2005 af Wasseup! (Slettet)
Jeg sidder med et lille problem, jeg har denne andengrads ligning jeg gerne vil have hjælp til.

7x^2-5x-2/x-1

Hvordan gør jeg det?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2005 af Andreassw (Slettet)

7x^2-5x-2/x-1

Skal -2/x-1 forstås som -2/(x-1) eller -2/x ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2005 af Doven stræber (Slettet)

Hvordan kan du regne en 2. gradsligning ud uden at vide hvad der står på den anden side af lighedstegnet?
x kan da være hvad som helst. Kan det ikke???

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2005 af Andreassw (Slettet)

Enig med #2

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2005 af Doven stræber (Slettet)

Hvis der står 0 på den anden side kan den vel også skæres ned til
7x^2-5,5x-1
Så burde den være til at lave. Er det ikke noget med at i har en formel for 2.gradsligninger som man kan proppe ovenstående ind i??
Jeg går ikke selv på gym. men jeg mener at jeg har læst noget om det.

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2005 af C.N (Slettet)


Du skal først dividere 7x^2 med x = 7x
så ganger du det med -1
og trækker det fra som vist herunder

Det giver 2x-2 og så gør du det samme indtil det går op, der kan forekomme en rest hvis det ikke går op.

facit = 7x+2

x-1|7x^2-5x-2|7x+2
7x^2-7x
-------
2x-2
2x-2
----
0

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2005 af frodo (Slettet)

der er ingen andengradsligning, så simpelt er det!

Svar #7
12. januar 2005 af Wasseup! (Slettet)

Ups jeg kom lige til at lave en fejl. Stykket lyder således.

7x^2-5x-2/(x-1)=0

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. januar 2005 af C.N (Slettet)

først findes grundmængden =R\\(1) da nævneren ikke må være =0

Så ganger du x-1 over på den anden side

7x^2-5x-2=0(x-1)

så har du kun andengradsligningen tilbage

den giver 1 eller -2/7

så facit = -2/7 da du ikke må sætte 1 ind da nævneren så vil være =0

Svar #9
12. januar 2005 af Wasseup! (Slettet)

det er da en anden gradsligning mr. frodo.... hvorfor er det ikke det

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. januar 2005 af frodo (Slettet)

nu er det ja!

#8: Du laver fejl, når du ganger nævneren væk, det skal da ganges på hvert led..

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. januar 2005 af Peden (Slettet)

Det er ikke en andengradsligning for graden ikke er 2 ;)

(X^5000/X^4999 ) = 0

Er heller ikke en 5000'ende grads ligning, men en første gradsligning ligning da den kan forkortes til en første gradsligning.

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. januar 2005 af frodo (Slettet)

med mindre, at der skal være parentes om nævneren selvfølgelig?

Brugbart svar (0)

Svar #13
12. januar 2005 af frodo (Slettet)

*tælleren!!

Brugbart svar (0)

Svar #14
12. januar 2005 af Peden (Slettet)

Ahaa, det hele endte altså med at være et spørgsmål om hvor paranteserne er placeret, pas på med det :)

Brugbart svar (0)

Svar #15
12. januar 2005 af Peden (Slettet)

Husk at ( (X^5000) / (X^4999) ) = 0

Kun er en førstegradsligning, ikke en 5000'ende gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. januar 2005 af frodo (Slettet)

men spørgsmålet er jo ikke afklaret endnu! Ingen har sagt, om der skulle være parentes i tælleren

Skriv et svar til: Matematik - Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.