Matematik

trekanter

01. november 2009 af Kevi (Slettet)

- I en retvinkelet trekant har den ene katete længden 55 og hypotenusen er 71 lang. Hvad er Arealet af trekanten ?

- I den retvinklede trekant ABC skal jeg beregne længden de ukendte stykker når hypotenusen c = 40,56 og a = 25,98 ?

-  I den retvinklede trekant ABC skal jeg beregne længden af kateten b når kateten a har længden 11,65 og A = 26,85    grader ?

Håber der er nogle der kan hjælpe. Har problemer med det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af Booklover (Slettet)

Du skal have fat i sin, cos og tan samt evt. sin og cosrelationer. Arealformlen er desuden god at kende. Du kan finde dem alle på wikipedia. Spørg endelig, hvis du ikke forstår det ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2009 af peter lind

Brug Pytagoras til at finde den manglende side(katete) Arealet =½*produktet af de 2 kateter.

Den manglende katete finder du igen ved brug af Pytagoras. De manglende vinkler kan findes på flere måder eks. ved brug af at sinus af en vinkel er modstående katete delt med hypotenusen eller cosinus af en vinkel i en revinklet trekant er hosliggende katete delt med hypotenusen.

Brug at tangens til en vinkel er modstående katete delt med den hosliggende katete


Svar #3
01. november 2009 af Kevi (Slettet)

Forstår godt hvad du mener :) Men tror ikke lige det er det man skal bruge i den her sammenhæng ? Hvis vi fx. tag den første. så plejer man normalt at beregne trekantens areal ved at sige h*g*1.5? ved ik om det er det de mener i den første?


Svar #4
01. november 2009 af Kevi (Slettet)

Aaah nu jeg med (peter)


Skriv et svar til: trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.