Matematik

? at bestemme de ubekendte stykker i trekant abc når det gælder at A=27grader a=8 og b=10 (hertil er der 2 opgaver) -1) når vinkel B er spids? -2) når vinkel B er stum?

01. november 2009 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af mathon

ifølge cos-relationen
gælder

       a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)                        som omskrives til 2.gradsligningen

       c2 - (2bcos(A))c + (b2-a2) = 0                  

hvor                                                            
       den største rod svarer til Bspids
       den mindste rod svarer til Bstump

...............

       c2 - (2·10·cos(27°))c + (102-82) = 0

       c2 - 17,8201c + 36 = 0
       
    
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2009 af mathon

 cstor = 15,4971     clille = 2,301


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2009 af mathon

brug cos-relationen

Bspids = cos-1((a2+c2-b2)/(2ac)) = cos-1((82+15,49712-102)/(2·8·15,4971)) = 34,58°

Bstump = cos-1((a2+c2-b2)/(2ac)) = cos-1((82+2,3012-102)/(2·8·2,301)) = 145,43°


Skriv et svar til: ? at bestemme de ubekendte stykker i trekant abc når det gælder at A=27grader a=8 og b=10 (hertil er der 2 opgaver) -1) når vinkel B er spids? -2) når vinkel B er stum?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.