Matematik

Brøker

01. november 2009 af Michi12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

ok, tusiind tak for hjælpeen!

men jeg fik det til :1 5/7


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af Exupery (Slettet)

Det er nemmest at lave det hele om til 22-dele. Så det gør vi:

6/22+11/22-13/22 =

4/22 =

2/11

(vi forlænger bare både tæller og nævner med en faktor, indtil nævneren er 22. Første brøk forlænges med 2, næste brøk med 11 og den sidste behøves ikke. Herefter kan vi forkorte.)


Svar #2
01. november 2009 af Michi12 (Slettet)

hvordan ganger jeg så:

4/5 gange 1/7 ?

skal jeg finde nævner og tæller igen


Svar #3
01. november 2009 af Michi12 (Slettet)

men jeg forstår ikke at du har skrevet: 6/22 ? hvor kom 6'ern fra


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2009 af Exupery (Slettet)

Du havde:

3/11

men vi vil gerne have det til 22-dele, så jeg ganger det med 2:

2*3/(2*11)=6/22


Svar #5
01. november 2009 af Michi12 (Slettet)

nååår. Okey

hvad så med det her?

Prisen på en vare er steget fra 622 kr til 790 kr. Hvor mange procent er varens pris steget med?

giiver det ikke 21, et eller andet % ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2009 af Exupery (Slettet)

(790/622-1)*100=22 %


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.