Matematik

afledte funktion

02. november 2009 af missunknow (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej. jeg skal have hjælp til afledte funktioner. jeg får angivet denne opgave:

0. d(x^2+2x-1)/dx

1. d(t^2+2√t)/dt

2. d/dx(2x+1)

3. d/dy (2√y)

4. d(-x^2+5)/dt

5. d/dt(1-3t)
 

jeg ved ikke hvad jeg skal gøre ved dem. i opgaven står der bare "angiv uden brug af cas".

nogen som kan hjælpe?

p.s. der står heller ikke noget om det i min bog :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2009 af mathon

du skal finde f '


0.  f '(x) = df(x)/dx = d(x2+2x-1)/dx = 2x + 2


Svar #2
02. november 2009 af missunknow (Slettet)

vil det så sige at d(x^2+2x-1)/dx giver 2x^2+2 ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2009 af Snick (Slettet)

nej d(x^2+2x-1)/dx = 2x+2


Svar #4
04. november 2009 af missunknow (Slettet)

hvorfor får jeg det ikke til det ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2009 af mathon

#4

...ikke muligt at svare på
men
   d(x2+2x1-x0)/dx = 2·x2-1 + 2·1·x1-1 + 0·x0-1 = 2x1 + 2x0 + 0 = 2x + 2·1 = 2x + 2


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2009 af Exupery (Slettet)

Fordi du glemmer at trække en fra i eksponenten, når du differentierer.


Skriv et svar til: afledte funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.