Matematik

hjælp til løsning af ligning

03. november 2009 af liil--PniLLe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er i gang med en opgave om optimering. Er nu nået til det punkt hvor jeg skal finde ekstrema ved at løse O'(r)=0
og her er jeg så gået lidt i stå. Har lavet dette:
           0=3/2*pi*2r-2V*r^-2
<=>    2V*r^-2 = 3/2*pi*2r

og så ved jeg ikke lige hvordan jeg skal komme videre, håber der er nogle der vil hjælpe?

- Pernille.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan ikke løse en ligning med to ubekendte, her V og r, du er nødt til at kende den ene af dem


Svar #2
03. november 2009 af liil--PniLLe (Slettet)

øh, tak, jamen tror at der står en note om at volumen er 2 m3
.. så det må vel betyde at V=2 ?
men ved stadig ikke helt hvordan den skal løses for er ikke lige så stærk i ligninger og isolering og den slags. :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja så skal du bare løse ligningen (3/2)*π*2r-4r-2=0, isolér "r"


Skriv et svar til: hjælp til løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.