Matematik

Reducering - parantesers produkt??

03. november 2009 af trne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Reduceringsopgaven lyder:

(a + b)^2 x (a - b)

Jeg er gået ud fra, at x her er et gangetegn, da det ellers ville være den eneste opgave med både a, b og x, y.

Deraf får jeg:

(a^2 + b^2 + 2ab) * (a - b)

er første parantes unødvendig?

Hvad er næste trin? Mit bud er:

a^3 + ab^2 + 2ab^2 - ab^2 - b^3 - 2ab^2

??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2009 af mathon

(a+b)2·(a-b)

(a+b)·((a+b)(a-b))

(a+b)·(a2-b2)

a3 - ab2 + a2b -b3

a3 + a2b - ab2 - b3

                a3 + (a-b)ab - b3


Svar #2
03. november 2009 af trne (Slettet)

fedt, tak!

er den her ok?

2x^3 / 3x^4 * (3x^2 – 6x^3)/2x
= (2x^3 * (3x^2 – 6x^3)) / (3x^4 * (3x^2 – 6x^3)
= (6x^5 – 12x^6) / (6x^6 – 18x^7)
= 6x^5 * (1 - 2x) / 6x^5 * (x - 3x^2)
= (1 – 2x) / (x – 3x^2)
 


Skriv et svar til: Reducering - parantesers produkt??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.