Matematik

Rette!

03. november 2009 af Manjajensen (Slettet)

Nicklas Bo og Anders skal dele 1500 kr. , Nicklas får 8o kr. mere end anders, som får 50 kr. mere end bo.

Hvor mange penge får hver af drengene?

 er det sådan jeg skal opstille tekstligningen:

 1500=x+80+x+50+80

1290=2x

x=1290/2

x=645

Nicklas=645+80=

Anders=645+50

Bo=645

Det er jo ikke sådan? For når jeg pluser dem, giver det over 1500..

Please hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2009 af Isomorphician

(i): N + A + B = 1500

(ii): N = A + 80

(iii): B = A - 50

Indsæt (ii) og (iii) i (i):

(A + 80) + A + (A - 50) = 1500, isoler A.


Skriv et svar til: Rette!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.