Matematik

bestem vinkler udfra vinkelspidser

03. november 2009 af kagevkx (Slettet) - Niveau: A-niveau

ved ikke hvordan jeg skal gøre det når det kun er vinkelspidserne jeg har....

opgave 651:

bestem vinklerne i trekantABC når vinkelspidserne har koordinaterne: A(17,8), B(-5,22) og C(8,-10)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2009 af mathon

udregn |AB| = c, |AC| = b og |BC| = a ved brug af punkt-punkt-afstandsformlen tre gange

og benyt efterfølgende cos-relationen tre gange


Svar #2
05. november 2009 af kagevkx (Slettet)

hehe nu havde jeg siddet og kigget på den opgave så længe også var det jo bare lige til. :D

Mange tak for hjælpen ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2010 af Iman3b (Slettet)

Jeg kan bare ikke finde ud af at regne |BC|.. min lommeregner bliver ved med at sige at det er en non-real result, da det bliver kvadratroden af et negativt tal... :(

De andre to kunne jeg godt regne ud.. Det er så irriterende.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2010 af mathon


               |BC| = √(8-(-5))2+(-10-22)2) = √(132+(-32)2) = √(169+1024) = √(1193)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2012 af NatasjaHviid (Slettet)

Hej (: Jeg sidder nu med samme opgave, og jeg er lidt i tvivl om jeg har forstået det? hvad er resultatet? Jeg har bare beregnet længderne af AB, AC og BC og så har jeg fået nogle resultater ud af det... hvad skal jeg så?

 


Skriv et svar til: bestem vinkler udfra vinkelspidser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.