Matematik

hvordan finder jeg tangentens ligning?

04. november 2009 af kattti (Slettet)

opgaven lyder således: en funktion f er besttemt således, f (x)=1/4 x ³-x²-x+4. det skæringspunkt mellem graffen for f og førsteaksen, der har den mindste førstekoordinat, kaldes A. bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet A?

jeg ved ikke hvor jeg skal starte, kan i hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af mathon

f(x) = (1/4)·(x-4)·(x-2)·(x+2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2009 af mathon

skæringspunkter med x-aksen
er
   (4,0)    ( 2,0)    (-2,0)


Svar #3
04. november 2009 af kattti (Slettet)

kan du fortælle mig hvilke formler du har brugt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2009 af mathon

gættede løsningen x = 2

hvoraf

f(x) = 0,25·(x-2)·(x2-2x-8)

og til sidst faktoriserede (x2-2x-8)


Skriv et svar til: hvordan finder jeg tangentens ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.