Matematik

Sumkurve over højder

04. november 2009 af IDAIDAIDA166 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg skal lave en sumkurve over højderne i min klasse, højderne er angivet, men jeg ved ikke hvordan man skal sætte dem ind i en sumkurve eller dele dem op i intervaller?

UTROLIG VIGTIGT AT JEG FÅR HJÆLP! ):


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af lkjhgf (Slettet)

 Jeg er ikke sikker på hvad du mener med sumkurve, men du kunne prøve at begynde med at stille observationerne op i stigende rækkefølge.


Svar #2
04. november 2009 af IDAIDAIDA166 (Slettet)

Hvis jeg gør det kommer det ikke til at blive en sumkurve, højderne i klassen ligger i starten af 1,60 , topper med 1,70 og så er der to i klassen der en 1,90 cm høje. en sumkurve skal toppe til sidst og det vil min ikke gøre, hvis jeg ikke sætter det rigtigt ind.

Jeg skal have hjælp til at sætte højderne ind i intervaller først og fremmest.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2009 af sdeptl11 (Slettet)

X                           h(x)          H(x)         f(x)                 F(x)

]1,60 ; 1,70]        9*               9           45%              45%

]1,70 ; 1,80]        9*             18           45%              90%

]1,80 ; 190]         2               20           10%              100%

I alt                      20                             100%

* fx.

det er fordi du skal bruge den summerede frekvens i y-aksen. og observationerne i x-aksen. (da det er en sumkurve)

som du nok kan se bliver den summerede frekvens (F(x)) Større og større.

Håber det hjalp :)


Svar #4
04. november 2009 af IDAIDAIDA166 (Slettet)

Hej fred5500

Tror jeg forstår dig nogenlunde, men ikke helt.

Hvis jeg giver dig de højder fra klassen der er tale om, vil du så prøve at regne intervallerne ud? :-)

1,60 , 1,60 , 1,65 , 1,65 ,1,65 , 1,68 , 1,68 , 1,68 , 1,69 , 1,70 , 1,70 , 1,70 , 1,72 , 1,72 , 1,72 , 1,73 , 1,73 , 1,74 , 1,75 , 1,76 , 1,81 , 1,82 , 1,82 , 1,85 , 1,90 og 1,90


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2009 af sdeptl11 (Slettet)

      x                         h(x)              H(x)          f(x)                F(x)

]1,60 ; 1,70]            12                12            46,2%*         46,2%

]1,70 ; 1,80]             8                  20           30,8%*         77%

]1,80 ; 1,90]             6                  26           23,1%*          100,1%

I alt                          26                                 100,1

* = afrundet... p.s Det gør ikke noget at det bliver til 100,1% i alt...-Det gør det jo pga. at man har afrundet.

i din y akse skal der procenter

og i x aksen skal der stå intervallerne

Ved du godt hvordan man laver sumkurve?


Svar #6
04. november 2009 af IDAIDAIDA166 (Slettet)

Jeg ved ikke hvor du får 12 i h(x) fra? hvordan regner du det ud?

Og nej, ved ikke hvordan man laver en sumkurve ):


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2009 af sdeptl11 (Slettet)

Jeg talte ;) Det er fra 1,60 til og MED 1,70        Man skal tælle hvor mange der er fra 1,60 til 1,70 m høje.

I y aksen ville jeg skrive så der er to terner imellem: 10% 20% 30% osv. op til 110 %

I x-aksen skal du skrive de grupperede intervaller 1,60, 1,70 osv op til 190

Når du så skal sætte prikken går du over til 1,70 i x-aksen og op til 45% i y aksen og sætter en prik.

Så går du over til 1,80 ad x aksen og op til 77% i y aksen og sætter en prik og derefter tegner du en streg imellem ;)

Håber det hjalp. skriv hvis der er flere spørgsmål :)


Svar #8
04. november 2009 af IDAIDAIDA166 (Slettet)

Hvor får du procent tallene fra?


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. november 2009 af sdeptl11 (Slettet)

f(x) Det får du ved at sige hvor mange procent af klassen er 1,60 til 1,70 m høje......

Fx, den første der er der 12 ud af 26 fra din klasse der er 1,60 til 1,70 m høje

Så når man skal regne det i procent:  (12/26)*100      - så får du hvor mange procent 12 ud af 26 er :)

Og summeret frekvens F(x) er hvor mange procent der er (x meter) høje eller derunder:

1,60 til 1,70 = 46,2% der er dette antal høj

så plusser du det med 30,8

1,70 til 1,80= 77% der er 1,80 meter eller derunder osv.

Håber det hjalp, skriv hvis der er flere spørgsmål :)


Svar #10
04. november 2009 af IDAIDAIDA166 (Slettet)

1000 mange gange tak for hjælpen fred5500! Jeg har forstået det fuldkommen :-D

Endnu engang 1000 tak for hjælpen - du er for cool! :-D


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. november 2009 af sdeptl11 (Slettet)

Det var så lidt :D Glad for at jeg kunne hjælpe! ;D


Skriv et svar til: Sumkurve over højder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.