Matematik

Hjælp til løsning af ligning

04. november 2009 af Fie2401 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg denne ligning?:

536x2-851=917x


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2009 af ibibib (Slettet)

Som en andengradsligning. Saml alle led på samme side af lighedstegnet og aflæs a, b og c.


Svar #2
04. november 2009 af Fie2401 (Slettet)

 Ja, det har jeg også gjort. men kan simpelthen ikke få den til at gå op!


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2009 af ibibib (Slettet)

536x2-851=917x

536x2 - 917x - 851 = 0

a = 536

b = -917

c = -851


Svar #4
04. november 2009 af Fie2401 (Slettet)

 Ja, og så finder jeg :

d = -9172 - 4*536* (-851)

d = 840889 + 1824544

d= 26665433

             

x=-(-917) + - √26665433

               2*536

x= 917 +- 1632,6153

             1072

x= 2,3783724 og x= -0,6675515

      

            


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. november 2009 af ibibib (Slettet)

Korrekt.


Svar #6
06. november 2009 af Fie2401 (Slettet)

 Jeg siger mange tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.