Matematik

Hvordan laver man denne opgave! vektorer

04. november 2009 af Dolunay-Dunya (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået en irreterende opgave som jeg ikke kan løse. har prøvet alt, kan en eller anden plzz ikke hjælpe mig ? evt. vise mig nogle formler, sådan lyder opgaven:

der er givet vektorerne a = 3 , 4 og b = 14 , 2 og en linje har ligningen 3x-y+7=0

angiv koordinatsættet til en vektor som er vinkelret på l, og bestem koordinatsættet til en vektor som er parallel med l

Bestem gradtallet for den spidse vinkel mellem a og l

Bestem koordinatsættet til b's projektion på l

Har prøvet på at lave den men kan simpelthen ikke

En som kan skrive hvorledes man gør så jeg kan tage stilling til hvordan det beregnes og hvordan man finder ud af det, er ikke så god til mathcad programmet så hvordan får jeg det tastet ind, og kan dårligt nok finde ud af vektorer?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2009 af ibibib (Slettet)

Normalvektoren til linjen er jo vinkelret på linjen.


Svar #2
04. november 2009 af Dolunay-Dunya (Slettet)

JA men hvad betyder det hvordan løser jeg opgaven, hvad skal jeg skrive ind?


Skriv et svar til: Hvordan laver man denne opgave! vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.