Matematik

eksponentiel funktion

04. november 2009 af katti20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave. er helt lost:

Ved beregning af erstatningsprisen for en cykel regner forsikringsselvskaberne med at den aftager med 10 % om året.
 

a) Hvor stor en erstatning får man for en cykel der som ny kostede 4785 kr. hvis cyklen er 6 år gammel når den stjæles?
 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af peter lind

4785*0,906


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2009 af Isomorphician

Brug eksponentiel udvikling:

f(x) = b*ax

hvor b er startværdien, og a er fremskrivningsfaktoren.


Svar #3
04. november 2009 af katti20 (Slettet)

Mange tak. Min fejl lå i fremskrivningsfaktoren da jeg havde sat den til 1+0,10

Hvorfor er den 0,90


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2009 af Isomorphician

100 % - 10 % = 1 - 0,10 = 0,90


Svar #5
04. november 2009 af katti20 (Slettet)

Takker :)

Hvordan finder man så lige ud af hvor mange procent cyklens værdi falder på 10 år?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2009 af Isomorphician

(1 - (0,96)*100 % = ...


Svar #7
04. november 2009 af katti20 (Slettet)

Det bliver ikke rigtigt. skulle blive 65 % ved bare ikke hvordan jeg kommer frem til det. Nogen der kan forklare det


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2009 af Isomorphician

Hov....du skrev jo ti år:

(1 - (0,910))*100 % = ...


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.