Matematik

eksponentiel funktion (med log)

04. november 2009 af sienko (Slettet) - Niveau: B-niveau

har følgende opgave, men er låst fast ved sidste linje- Kan ikke huske hvordan man isolerer b.

Jeg ved godt at man bare kan regne 8^(1/3) ud, men jeg mener at huske en formel eller lign. det gjorde tingene lidt nemmere til hvis nu man ikke ku regne det ud:

 f(x)=b*x^a
Først finder jeg a ved hjælp af følgende formel:
a=log(y_2/y_1 )/(log(x_2/x_1 ))
Punkterne er: (8,6) og (27,9)
a=log(9/6)/log(27/8) =1/3
Da jeg dermed kender a kan jeg sætte 8 eller 27 (de to x'er) ind på x's plads i den originale formel:
f(x)=b*8^(1/3)

Tusinde tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af Isomorphician

6 = b*81/3 <=>

6 = b*(23)1/3 <=>

6/((23)1/3) = b <=>

...... = b


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2009 af mathon

#0 6. linje

a=log(y_2/y_1 )/(log(x_2/x_1 ))          gælder for potensiel udvikling men ikke for eksponentiel udvikling.


Svar #3
04. november 2009 af sienko (Slettet)

 ah! Tak for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2009 af mathon

eksponetiel udvikling

    (y2/y1) = ax2-x1


Skriv et svar til: eksponentiel funktion (med log)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.