Matematik

Dampbrug opgave

05. november 2009 af ramuk (Slettet)

Hej mennesker;p

Er der nogle der kan hjælpe mig med følgende?

Fra et dampbrug udledes ved et uheld spildevand til et vandløb. dette forårsager et iltunderskud i vandløbet. I en model beskrives iltunderskuddet ved funktionen:
f(t) = 97,5*t*e^-0,39t , t>=0
hvor f(t) måles i mg pr. liter, og t er antal døgn efter udledningen.
 

I hvilke tidsrum er iltunderskuddet under 8 mg pr. liter.

Hvor stort er iltunderskuddet 5 døgn efter udledningen??
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2009 af MN-P (Slettet)

Er du helt sikker på du har skrevet formlen rigtigt af, for så vil jeg ikke løse den med håndkraft


Svar #2
05. november 2009 af ramuk (Slettet)

ja, og t er større end eller li med 0 (t>=0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2009 af MN-P (Slettet)

f(t) = 97,5*t*e^-0,39t

hvor f(t) måles i mg pr. liter, og t er antal døgn efter udledningen.

I hvilke tidsrum er iltunderskuddet under 8 mg pr. liter.

F(t)=8

8= 97,5*t*e^-0,39t find t af ligningen

Hvor stort er iltunderskuddet 5 døgn efter udledningen??

f(5)   indsæt t=5 i

y= 97,5*t*e^-0,39t og find y


Skriv et svar til: Dampbrug opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.