Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Et enkelt spørgsmål - jeg ikke kan svare på.

05. november 2009 af CillehXD (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi har i øjeblikket om knap kapacitet og jeg har forstået alle opgaverne. Nu har vi opgave 17.7 for og her støder jeg på et problem med maskintid.

For der står at produktionstiden for Home er 30 min. og for Office er den 2 timer.

Det vil sige at jeg skal tage afsætning*X for at få maskin forbrug. Da jeg havde med kg at gøre skrev jeg afsætning*0,8, fordi det var forbrug af mel pr. kg. kage.

Jeg har lært at man taget udgangspunkt i hvor meget man kan producere på 1 time =60 min. Det vil sige at Home kan producere 2 på 60 min, så regnestykket for den vil se sådan her ud Afsætning*0,2 = Maskintiden.

Men.. hvad så med den på 2 timer? Skal jeg

A) tage udgangspunkt i hvor meget man kan producere på 2 timer og derfor vil den for Home se sådan her ud Afsætning*0,4 (fordi de kan producere 2 hver time og altså på 2 timer kan producere 4) Og derfor vil regnstykket se sådan her ud for Office Afsætning*0,1 (fordi de kun kan producere en på to timer)

....Eller mulighed

B) At fordi Office ikke producere noget på en time skal de have et ekstra 0, så regnestykket for Office vil se sådan her ud Afsætning*0,02?

C) Andre muligheder, så prioteringen og afsætnings planen kan gå op?


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. november 2009 af -GlibbR- (Slettet)

Det er ikke et krav, at der er tale om hele og "pæne" tal, hvorfor følgende gælder:

Produktion af Horne pr. time = 2

Produktion af Office pr. time = 0,5

For at finde maskintid gør du således:

Maskintid i timer for Horne = afsætning / 2

Maskintid i timer for Office = afsætning / 0,5

Ved en afsætning på f.eks. 1000 af hver (tilfældigt valgt tal) vil du derfor få:

Maskintid i timer for Horne = 1000 / 2 = 500 timer

Maskintid i timer for Office = 1000 / 0,5 = 2000 timer

Giver det mening for dig ?
 


Skriv et svar til: Et enkelt spørgsmål - jeg ikke kan svare på.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.