Matematik

Teknisk matematik opg 311

06. november 2009 af Haps91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der har lavet denne opgave, som muligvid er i stand til at hjælpe mig med at forstå hvad man skal?

opgaven lyder: Et A-sommerhus har en gavl med mål som vist på figur 10.44.
I gavlen ønskes isat et vindue formet der har form som et rektangel.

Du skal bestemme målene a og b under forudsætning af at der gennem vinduet ønskes størst mulig lysmængde. 

Hvis i har lyst så ansøg mig på msn (det er lidt nemmere): [email protected]

På forhånd tak.. Joy


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2009 af MN-P (Slettet)

Tja unden figuren er det ikke muligt at hjælpe dig


Svar #2
06. november 2009 af Haps91 (Slettet)

Jeg har vedhæftet figuren


Svar #3
06. november 2009 af Haps91 (Slettet)

her vedhæfter jeg den lige igen ,. håber virkelig der er nogen der kan hjælpe ,.

Vedhæftet fil:opg 311.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2009 af MN-P (Slettet)

Jeg kan, som flere andre, ikke læse docx-filer


Svar #5
06. november 2009 af Haps91 (Slettet)

#4
 

Jeg kan, som flere andre, ikke læse docx-filer

Hmm har ellers sendt det i en word fil :/ ,.

måske duer det her i stedet:

Vedhæftet fil:opg 311.docx

Brugbart svar (2)

Svar #6
06. november 2009 af NejTilSvampe

 #5 - word filer ER docx xD du har bare sendt en ny docx fil :P Men jeg kan heldigvis godt læse docx filer så:

når du får sådan en opgave, deler du figuren op i trekanter og firkanter. Hvor mange trekanter og firkanter kan du se?

4 trekanter og en firkant ik? De to små trekant trekanter som har højden b, og den mellemstore trekant oven på firkanten, og så den store trekant som forstiller hele figuren.

de interessante i første omgang er de to små trekanter.

som sagt er højden b, kan vi finde længden? Svaret er ja, for hvis vi kalder længden for Z eller what ever, kan du finde

a= 8-2Z

isoler Z og vi får

Z=(8-a)/2

vinklen til det venstre hjørne er lig arctan(5/(8/2)) Fordi tan(v) = mod/hos

og den modstående er højden 5, og den hosliggende er halvdelen af grundlinjen som er 8.

Så nu har du en ensvinklet trekant.

derfor er b/Z = 5/4

2b/(8-a) = 5/4

8b/(8-a) = 5

8b=40-5a

b= (40-5a)/8

og så har vi at A=a*b eller:

A=( (40-5a)/8 )*a

Du får en andengradsligning hvor du finder toppunktet. Enjoy


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2009 af NejTilSvampe

 PS. Ved ikke hvorfor jeg skrev det med vinklen, det er fuldstændig underordnet :P


Svar #8
06. november 2009 af Haps91 (Slettet)

Tusind tak .. Det var en rigtig stor hjælp


Svar #9
06. november 2009 af Haps91 (Slettet)

#7hvordan fandt du frem til at "Z"=4 ?
 

 PS. Ved ikke hvorfor jeg skrev det med vinklen, det er fuldstændig underordnet :P


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. november 2009 af NejTilSvampe

 #9 - gjorde jeg heller ikke, har heller ikke sagt at b=5.

Jeg sagde bare at forholdet mellem  "den store trekants" højde og "halve" grundlinje er lig forholdet mellem den lilles.

så 5/4 = b/Z

Jeg har stadigvæk ikke angivet b's eller a's værdier der!


Svar #11
06. november 2009 af Haps91 (Slettet)

smart ;) #10
 

 #9 - gjorde jeg heller ikke, har heller ikke sagt at b=5.

Jeg sagde bare at forholdet mellem  "den store trekants" højde og "halve" grundlinje er lig forholdet mellem den lilles.

så 5/4 = b/a

Jeg har stadigvæk ikke angivet b's eller a's værdier der!


Svar #12
06. november 2009 af Haps91 (Slettet)

hej igen .. jeg har NÆSTEN forstået det hele .. hvordan finder jeg frem til 2gradsligningen når der ikke er nogen reaktant?#6
 

 #5 - word filer ER docx xD du har bare sendt en ny docx fil :P Men jeg kan heldigvis godt læse docx filer så:

når du får sådan en opgave, deler du figuren op i trekanter og firkanter. Hvor mange trekanter og firkanter kan du se?

4 trekanter og en firkant ik? De to små trekant trekanter som har højden b, og den mellemstore trekant oven på firkanten, og så den store trekant som forstiller hele figuren.

de interessante i første omgang er de to små trekanter.

som sagt er højden b, kan vi finde længden? Svaret er ja, for hvis vi kalder længden for Z eller what ever, kan du finde

a= 8-2Z

isoler Z og vi får

Z=(8-a)/2

vinklen til det venstre hjørne er lig arctan(5/(8/2)) Fordi tan(v) = mod/hos

og den modstående er højden 5, og den hosliggende er halvdelen af grundlinjen som er 8.

Så nu har du en ensvinklet trekant.

derfor er b/Z = 5/4

2b/(8-a) = 5/4

8b/(8-a) = 5

8b=40-5a

b= (40-5a)/8

og så har vi at A=a*b eller:

A=( (40-5a)/8 )*a

Du får en andengradsligning hvor du finder toppunktet. Enjoy


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. november 2009 af NejTilSvampe

 A= ( (40-5a) /8 )*a

A= (40a-5a^2)/8  <----andengradsligning.


Skriv et svar til: Teknisk matematik opg 311

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.