Fysik

effekt

06. november 2009 af birthe_non (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg kan ikke finde ud af at regne nedenstående opgave, selvom jeg ved efftekt p= J/sek

Det geotermiske anlæg Nesjavellir leverer varme til forbrugerne med effekten
300 MW og elektrisk energi med effekten 120 MW.
a) Hvor meget energi leverer anlægget til forbrugerne i løbet af et år?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: P = E/t -start med at isolere E.


Svar #2
06. november 2009 af birthe_non (Slettet)

Ja 300 MW= E/ 1 sek = 300 joule?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2009 af mathon

...varmeforbruget er ikke ens hele året ?


Svar #4
06. november 2009 af birthe_non (Slettet)

.. Vis mig hvordan den skal regnes istedet. ?


Brugbart svar (2)

Svar #5
06. november 2009 af mathon

men direkte omregnet

E = P·t = (420 MW)·((365·24) h) = 1379200 MWh = 1,379200 TWh


Skriv et svar til: effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.