Fysik

kinetisk energi

06. november 2009 af klinki (Slettet) - Niveau: A-niveau

kan simpelthen ikke komme videre med denne opgave :S mener der er for lidt informationer til at kunne beregne dette..

En bil har hastigheden 80 km/h ved foden af en bakke, hvor motoren sættes ud. Hvor stor en bakke kan bilen maksimalt trille op over, hvis man ser bort fra vindmodstand osv.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2009 af Matkaj

På vej op ad bakken omsættes den kinetiske energi som bilen har ved foden gradvist til potentiel energi. Når bilen ikke kan komme længere op har den kun potentiel energi. Opstil heraf den relevante ligning!


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2009 af mathon

"Hvor stor en bakke..."   →   Hvor høj en bakke...

80 km/h = 22,2222 m/s

Emek = Ekin + Epot = Ekino


Svar #3
07. november 2009 af klinki (Slettet)

okay tak for hjælpen. Ved godt det lyder forkert at sige hvor stor en bakke, men det står der i opgaven jeg fik udleveret ;)


Skriv et svar til: kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.