Matematik

Svær opgave, hjælp bedes!

06. november 2009 af ggf (Slettet)

Godaften alle sammen! :-)

Sidder med opgave 8.008 som kan ses her: http://www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf

en der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2009 af mathon

a)
        y = 10·cosh(√(0,084)·t)

..............

egentlig

          y = c1·cosh(√(0,084)·t) + c2·sinh(√(0,084)·t)

men kravet (0,10) betyder

        10 = c1·cosh(√(0,084)·0) + c2·sinh(√(0,084)·0) = c1·1 + 0

         c1 = C = 10

           


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Du kan bruge modellen for logistisk vækst som er en simpel model til at fremskrive antallet af individder i en population.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 sp 1)

y' = ky


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Det grafiske billede af hyberbolsk cosinus er en kæde der hænger og ophængt i to punkter. Måske ikke den bedste model i dette tilfælde.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Du kan læse om logistisk vækst på linket

www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Matematik_og_statistik/Analyse,_vektor-_og_matrixregning_og_funktionsteori/logistisk_vækst


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2009 af mathon

rettelse til #1

           y = 10·cosh(√0,0084)·t)


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2009 af mathon

som ikke skulle have været rettet
               
         y = 10·cosh(√0,084)·t)     t≥0

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=758710


Skriv et svar til: Svær opgave, hjælp bedes!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.