Matematik

Funktionen f(x) = tan x

07. november 2009 af line-winther (Slettet)

Hej..

Jeg har fået stillet en opgave som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal gribe an..

Opgaven lyder:

tan x = sinx / cosx

a) bestem en formel for f´(x)

b) udregn f´(1)

Håber der er nogen som kan hjælpe, svar hurtigt! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den differentierer du som en brøk f(x) = sin(x)/cos(x), her bruger vi, at det er nævneren gange tælleren differentieret minus tælleren gange nævneren differentieret og dette divideret med nævneren i 2. potens, så vi får

(cos(x)2 - sin(x)2) / cos(x)2  = cos(x)2/cos(x)2 - sin(x)2/cos(x)2 = 1- tan(x)2


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2009 af mathon

se

 korrektion af en tegnfejl


Svar #3
07. november 2009 af line-winther (Slettet)

Tak skal i have:)

Men i får to forskellige resultater??

Men jeg ved ikke om det er det, du hentyder til Mathon med "korrektion af en tegnfejl"


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jo jeg skrev minus i stedet for plus (en skrivefejl), det skal være 1+tan(x)2


Svar #5
07. november 2009 af line-winther (Slettet)

Okay. tak skal du have.. :)

Udregning i givet mig er det svar på begge spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

nej du skal sætte x-værdien ind i dit udtryk og udregne


Skriv et svar til: Funktionen f(x) = tan x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.