Fysik

Effekt

07. november 2009 af lallenalle (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Vi har et tog med massen m, der accelererer fra hvile op til en sluthastighed vs,
idet den tilføres en konstant effekt P. Vi ser bort fra gnidning og luftmodstand.

spg:  hvor lang tid tager det toget at opnå slutfart ?

hvor langt har togetbevæget sig i løbet af denne tid ?

Tror muligvis jeg kan besvare første spg.

da wtotal = K2-K1 = (1/2)*m*v^2 , hvor v er slutfarten .

da effekten er konstant fås : P = ΔW/Δt = (1/2)*m*v^2/t (=)

t =(1/2)*m*v^2/P

men kan ikke gennemskue spg 2

håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af Gøglerjohn (Slettet)

 Bevægelsesligninger.

Du skal isolere V i udtrykket for t, som du selv har lavet( og som er rigtigt)

Så skal du integrere med hensyn til t for at få ligningen for stedet, og i denne indsætte t.


Svar #2
07. november 2009 af lallenalle (Slettet)

Smukt tak


Skriv et svar til: Effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.