Matematik

Bestem f´(0)

08. november 2009 af Emilie6 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem f´(0) , ud fra funktionen f(x)=4x+10•e2x

Any help???


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af Einsteinette (Slettet)

1. Differentier funktionen.

2. Indsæt 0 på x's plads i den afledede funktion.


Svar #2
08. november 2009 af Emilie6 (Slettet)

hvad giver 4x hvis man differentere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2009 af Einsteinette (Slettet)

(4x)´=4


Svar #4
08. november 2009 af Emilie6 (Slettet)

f(0)=4+10•e2x  ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2009 af mathon

f '(x) = 4 + 20·e2x

f '(0) = 4 + 20·e2·0 = 4 + 20·1 = 24


Svar #6
08. november 2009 af Emilie6 (Slettet)

ex bliver den samme, men hvad gør man med 2?


Svar #7
08. november 2009 af Emilie6 (Slettet)

Tak

Men hvordan får du 20 ? og hvordan får du 20 gang med 1?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2009 af Einsteinette (Slettet)

#7, 10-tallet blev ganget med to (eksponenten)

Der ganges med 1, fordi uanset hvilket tal du opløfter med 0, giver 1.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. november 2009 af mathon

f(x) = 4·x1 + 10•e2x

f '(x) = 4·1·x1-1 + 10·e2x·(2x)' = 4x0 + 10·e2x·2 = 4 + 20·e2x        da x0 = 1

f '(0) = 4 + 20·e2·0 = 4 + 20·e0 = 4 + 20·1 = 4 + 20 = 24              da e0 = 1


Skriv et svar til: Bestem f´(0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.