Matematik

Hjælp til beregning for en lineære funktion

08. november 2009 af immoblize (Slettet)

Opgave går ud på at beregn forskriften for den lineære funktion der går gennem følgendepunkter

(5,8) og (8,14)

"tegn funktionen i et koordinatsystem"

Er der nogle der kan hjælpe med at regne det ud, kan godt selv tegne den ind


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af peter lind

Find hældningskoefficiente a = (y2-y1)/(x2-x1)

Ligningen er så y=a(x-x1)+y1


Svar #2
08. november 2009 af immoblize (Slettet)

kan du beskrive det lidt bedre fatter ikke, evt regn den ud? (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2011 af isabellaottesen (Slettet)

Punkterne: (5.8) og (8.14)

Beregnelse: x1= 5    x2= 8
                       y1 = 8   y2 = 14

Så stiller du dem på: 

        14-6               (y2-y1)                           8
     _______         ______                =      ___      (BRØKER!!)                 =  2.6666                  

        8 - 5                (x2-x1)                          3

                                                        ( b = y1 - a * x1 ) 

    Y =   2.6666 x + b                    b = 8 - 2.6666 * 5 = -5.333

    Resultat :    y = 2.6666 x + 5.333 


 


Skriv et svar til: Hjælp til beregning for en lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.