Matematik

Find stamfunktion til f(x)=2x+5 + lidt mere

08. november 2009 af ham-der-pede (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle. Jeg har matematik på B-niveau  i 2.g og er rendt ind i en opgave som jeg ikke helt kan finde ud af ...

det er opgave 217 a, i gyldendals arbejdsbog B2 og den lyder

find den stamfunktion til funktionen f(x) = 2x + 5, hvs graf har linjen med ligningen y=1 som tangent

på forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Stamfunktionen finder du ved at integrere, den er x2+5x+C, så skal du finde C ud fra den oplysning, du har. Læg mærke til at der er vandret tangent i punktet.


Svar #2
08. november 2009 af ham-der-pede (Slettet)

jamen hvordan sætter jeg det ind ?  jeg har integreret det dog med +k for konstant

skal jeg sætte min stamfunktion lig med y = 1 eller hvad ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2009 af Snick (Slettet)

x-værdien i stamfunktionen kan beregnes som x-værdien for parablens toppunkt 

x= -b/(2a)


Svar #4
08. november 2009 af ham-der-pede (Slettet)

woow, rolig... det er har vi sgu ik rigtig arbejdet med (:

er det ikke bare ligesom hvor man sætter de to ligninger op mod hinanden ? eller hvad ? resultatet skal gi

x2 + 5x + 7,25

???????????


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. november 2009 af Snick (Slettet)

du har stamfunktion

x2+5x+c

samt tangenten y=1

Da y=1 er en vandret tangent til x2+5x+c, hvilket vil sige at den skærer i dennes toppunkt

dvs så sige at vi kan finde x-værdien i toppunktet således

x=-b/(2a)

x= -5/(2*1)

x= -2,5

denne x-værdi kan nu sammen med y=1 indsættes i udtrykket for stamfunktionen

F(x)=x2+5x+c

1=(-2,5)2 +5(-2,5)+c

1=6,25 - 12,5 +c

7,25 = c

dvs. stamfunktionen til f(x)=2x+5, hvis graf har linjen y=1 som tanget har ligningen F(x)=x2+5x+7,25


Svar #6
08. november 2009 af ham-der-pede (Slettet)

okay mange tak, jeg tror ikke helt det er sådan vi skal udregne den men jeg vil bruge denne metode.

tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. november 2009 af Snick (Slettet)

Det er bare i orden. :)


Skriv et svar til: Find stamfunktion til f(x)=2x+5 + lidt mere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.