Matematik

Hvad er en lineær model?!

08. november 2009 af Recelex (Slettet)


 

Hej :D
Jeg er i gang med en matematikopgave, hvor der står følgende:

Størrelsen af Sjællands befolkning voksede med god tilnærmelse lineært i perioden 1900-1965
a) Bestem en lineær model, når der oplyses, at befolkningen i 1911 var 1003076 og i 1950 var 1610123.

Mit spørgsmål er så hvad er en lineær model??
 

Hvis det er sådan en hvor man siger y= så har min lommeregener sagt to ting alt efter om jeg har valgt år på x-aksen eller på y-aksen. Enten er det y=0.000064x+1846.56 eller y=15565.3x + - 2.87422e7
Men jeg er ikk sikker på om jeg har gjort det rigtigt..

Håber der er nogen der kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

en lineær model er en model, der fremstiller et ret linie, når den tegnes op, y=ax+b er en lineær model, idet hældningskoeffecienten konstant er a


Skriv et svar til: Hvad er en lineær model?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.