Matematik

Hjælp til anden del;

08. november 2009 af ramuk (Slettet)

Hey, er der kan hjælpe mig.

Vil meget gerne hjælpes igang:)

Sammenhængen mellem størrelserne x og y skal fremgå af tabellen:

x | 2 | 3 | 4 | 10 |

y | 9 | _ | _ | _ |

b) Udfyld tabellen under forudsætning af, at y er en potensfunktion af x, og y vokser med 300%, når x vokser med 400%.

Totalt forvirret:SS


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af NejTilSvampe

3*f(x) = f(4x)

f(x) = b*x^a


Svar #2
08. november 2009 af ramuk (Slettet)

kan du uddybe det en smule?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2009 af MN-P (Slettet)

y vokser med 300%, når x vokser med 400%.

  y vokser med 300% og bliver til 4y (y+*300/100)

, når x vokser med 400% og bliver til 5 x

y=f(x)

4y=f(5x)

y=b*xa

vælg en x værdi, indsæt den og find a og b


Svar #4
08. november 2009 af ramuk (Slettet)

Jo, men det var en anden opgave om eksponentielt voksende funktion..

Den her opgave er om potens..:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2009 af mathon

potensfunktion:

   (y2/y1) = (x2/x1)a

    4 = 5a

   ln(4) = ln(5)·a

   a = ln(4)/ln(5) = 0,861353

   b = y/x0,861353 = 9/20,861353 = 4,95392

   f(x) = 4,95392·x0,861353

 ....................

y vokser med 300%, dvs bliver 4 gange større

x vokser med 400%, dvs bliver 5 gange større


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2009 af mathon

        f(x) = 4,95392·x0,861353

          x          y
          2          9
          3       12,7620       
          4       16,3507
        10        36


Skriv et svar til: Hjælp til anden del;

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.