Fysik

Effekt W

08. november 2009 af misselev (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvad koster det at støvsuge to stuer og et soveværelse, når vi forudsætter, at det tager et kvarter og at støvsugeren bruger den fulde effekt under hele arbejdet??

W = 1100 w

......

på en klar dag er solstrålingens intensitet 1000W/ kobik m. En solfanger, der er anbragt vinkelret på retningen til Solen, har længde 1,2 m og bredde 0,80m.

a. beregn solfangerens areal

b.hvor stor effekt modtager solfangeren?

en del af den energi solfangeren modtager går til spilde. Nyttevirkningen er kun 42%.

c. Hvor stor er den nyttige effekt, som solfangeren afgiver?

d. hvor mange joule kan den levere på en time?


Brugbart svar (3)

Svar #1
08. november 2009 af keg (Slettet)

Vi mangler at få strømprisen oplyst

og solstrålingens intensitet ville jeg umiddelbar tro skulle måles W/m2


Svar #2
08. november 2009 af misselev (Slettet)

prisen er 1,5 kr pr kwh


Svar #3
08. november 2009 af misselev (Slettet)

 prisen er 1,5 kr pr kwh


Brugbart svar (2)

Svar #4
09. november 2009 af keg (Slettet)

ok og støvsugeren kører  en kvart time  så siger du : effekten* tid *pris

men husk benævnelser 1000W = 1kW

tiden i timer

 når effekt ganges med tid fås energi (J/s)*s =J

Så husk altid at kWh er en energienhed da kW er effekt som ganget med tid gir energi


Svar #5
09. november 2009 af misselev (Slettet)

er det så

1100w * (15min*60s)*1,5 kr ?

så får jeg 1485000 j???


Brugbart svar (2)

Svar #6
09. november 2009 af keg (Slettet)

nixen: 1 kW*1/4 time= 1/4 kWh

 og 1 kWh koster 1,50 kr, hvad koster så 1/4kWh?


Svar #7
09. november 2009 af misselev (Slettet)

er det så 0,25 / 1,5?

er helt blank :(


Brugbart svar (2)

Svar #8
09. november 2009 af keg (Slettet)

1 æble koster 4 kr

Hvad koster et halvt æble?

Hvad koster et kvart æble?


Skriv et svar til: Effekt W

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.